На 6 юни в 18:30 ч. в НДК, (Полуетаж – изток) е официалното откриване

...
На 6 юни в 18:30 ч. в НДК, (Полуетаж – изток) е официалното откриване
Коментари Харесай

В НДК стартира „Европейски месец на фотографията“

На 6 юни в 18:30 ч. в НДК, (Полуетаж – изток) е формалното разкриване на фото фестивала «Европейски месец на фотографията». 

Програмата на тазгодишното 13-то издание ще стартира с експозиция в две елементи.

Традиционната годишна галерия за младежка снимка за създатели до 18-годишна възраст от състезанието „Фото Академика“ – учащи, в свободна тематика, ще показа сбирка с наградените произведения.

Експозицията е в 4 раздела – Арт снимка, Репортаж, Портрет и Пейзаж. По време на откриването ще бъдат връчени премиите, които всяка година обезпечава Министерство на културата. Това са едногодишни стипендии за най-добре представилите се млади създатели.

Тази година Фотографската Академия ще покаже и изложбата „БЪЛГАРСКА ФОТОГРАФИЯ – ИЗБРАНО 2“ – част от плана «НСФА Янка Кюркчиева – 23 години в името на фотографията», осъществен с финансовата поддръжка на Национален фонд „Култура“. Това е експозиция, показваща по 3 фотографии от най-хубавите изложения и сбирки, които Национално Сдружение Фотографска Академия (НСФА) съхранява. Всеки фен, експерт и познавач на фотографията ще има опцията да се срещне с творчеството на 28 български създатели – водещи имена в тази област.

Достъпът до експозицията е през вход А3, а за откриването ще е отворен и централния вход на НДК! Изложбата е ситуирана на Полуетаж – изток (над Литературен клуб „ Перото “) и може да се види всеки ден до 17 юни от 11:00 до 18:00 часа. Входът е свободен. Очакваме ви!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР